Wie zijn wij?

Het team van LEAD BY EXAMPLE bestaat uit trainers die jarenlange ervaring hebben met de ontwikkeling van individuen en teams in verschillende sectoren. Door de sterke betrokkenheid en brede kennis en ervaring van onze trainers weten zij elk individu en team uit te dagen om meer uit zichzelf te halen. Elke trainer heeft zijn eigen expertise. Op basis van de inhoud van een workshop, training of coaching traject én wensen en behoeften van de klant wordt gekeken naar welke trainer het beste bij de opdracht past. Op die manier garanderen wij altijd de meest optimale begeleiding! 

Thijs van der Linde, MBA (eigenaar & trainer)

“With ordinary talent and extraordinary perseverance, all things are attainable.” - Thomas Fowell Buxton

Thijs studeerde van 2004 tot 2008 aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Na verschillende operationele leidinggevende functies als Officier bij de Koninklijke Landmacht en twee uitzendingen besloot hij in 2019 Defensie te verlaten om diverse project- en lijnmanagement functies binnen de Jeugdzorg en Justitie te bekleden. In 2022 heeft hij zijn Master of Business Administration (MBA) behaald. In 2023 is hij teruggekeerd naar Defensie. Thijs heeft in 2019 LEAD BY EXAMPLE opgericht. Zijn doel is om het beste van beide werelden (Defensie en bedrijfsleven) te combineren en dit te vertalen naar praktische lessen die universeel toepasbaar zijn voor individuen, teams en organisaties. Zijn brede ervaring en kennis in leiderschap, teambuilding en coaching binnen een 'hoge risico'-context maken hem een betrouwbare trainer die weet te inspireren, te motiveren en concrete ontwikkeling bij mensen weet te realiseren. Daarnaast gelooft hij dat met de juiste wil en motivatie alles bereikbaar en haalbaar is. Zijn trainingen worden gekenmerkt door laagdrempeligheid, sprekende voorbeelden met de juiste vertaling van theorie naar praktijk, humor, (inter-)actie en diepgang. Daarnaast zoekt hij ook graag de ongemakkelijkheid op door mensen buiten  hun comfortzone te plaatsen, want hier ligt juist hun groei!


Benjamin Verhoef (trainer)

"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts." - Winston Churchill

Na zijn afstuderen aan de Fontys Economische Hogeschool,  met als richting "Sport, Economie en Communicatie", is Benjamin het bedrijfsleven ingegaan. In de IT-branche heeft Benjamin bij verschillende bedrijven teams samengesteld die zich hoofdzakelijk richtten op kwaliteitswerkzaamheden. Al langere tijd geeft Benjamin trainingen, zowel in het bedrijfsleven als in de sport, maar sinds 2019 is hij zich meer en meer gaan concentreren op trainen en coachen van individuen en teams bij LEAD BY EXAMPLEAls trainer wil Benjamin teams en mensen helpen om hun doelen te bereiken en veerkrachtig(er) te worden. Hij is  ervan overtuigd dat elk team en individu het potentieel heeft om sterker te worden en heeft als doel om dit potentieel te realiseren. Benjamin is door zijn sociale eigenschappen in staat om op authentieke wijze contact te maken met mensen én teams te verbinden met elkaar.