Inspiratie nodig?

In onze blogs schrijven wij over wat ons inspireert en waarom wij denken dat de workshops en training van LEAD BY EXAMPLE voor elk individu en team van waarde kan zijn. Misschien haal je er zelf ook wel inspiratie uit? Lees ze gerust door. 

Vertrouwen & draagvlak: keys-to-success

"The best way to find out if you can trust somebody is to trust them." - Ernest Hemingway.

Het creëren van draagvlak en vertrouwen is essentieel voor leiderschap om verschillende redenen. Deze factoren zijn niet alleen belangrijk voor de werkrelaties binnen een organisatie, maar ze spelen ook een cruciale rol bij het bereiken van doelen en het stimuleren van groei. In deze blog leggen wij uit waarom het zo belangrijk is om te investeren in verttouwen en draagvlak als leidinggevende en op welke manier je dit in onze optiek kan realiseren.

Lees meer »

De kracht van eigenaarschap

Responsibility equals accountability equals ownership. And a sense of ownership is the most powerful weapon a team or organization can have." - Pat Summitt.

In de continu veranderende wereld van het bedrijfsleven is het stimuleren en faciliteren van eigenaarschap bij medewerkers een cruciale factor voor succes geworden. Maar waarom is dit zo belangrijk? Wat maakt deze aanpak zo effectief? Wij hebben dit eens nader onderzocht.

Lees meer »

Waarom is investeren in sterk leiderschap cruciaal?

"Leadership is taking responsibilty while others are making excuses." - John C. Maxwell.

Succes en falen in het bedrijfsleven hangen vaak nauw samen met één essentiële factor: de kwaliteit van het leiderschap. Uitstekende leiders zijn het kloppend hart van elke bloeiende organisatie. Ze inspireren teams, bevorderen de productiviteit, verankeren de bedrijfscultuur en loodsen het bedrijf door uitdagingen heen. Het investeren in goede leidinggevenden is daarom niet alleen een verstandige keuze, maar in onze optiek een absolute noodzaak.

Lees meer »

Boksen met Feedback: leer de kunst van communicatie en fysieke vaardigheden

“Life's not about how hard of a hit you can give... it's about how many you can take, and still keep moving forward.”Sylvester Stallone, Rocky Balboa.

Ontdek de kracht van effectieve communicatie tijdens onze unieke Workshop Boksen met Feedback. Deze dynamische en boeiende workshop combineert de basisprincipes van de klassieke bokssport met het geven en ontvangen van constructieve feedback. Maak je klaar om je fysieke en communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Lees meer »

De magie van bootcamp; waarom samen trainen zo leuk is.

"The pain you feel today is the strength you'll feel tomorrow." - Anonymous.

Bootcamp-trainingen zijn al enige tijd razend populair en dat is niet zonder reden. Ze bieden een energieke, uitdagende en effectieve manier om fit te worden, en dat allemaal in de buitenlucht. Maar wat bootcampen echt onvergetelijk maakt, is de groepsdynamiek. Samen trainen in een groep brengt een speciaal element van plezier en motivatie met zich mee. In dit blog duiken we in de redenen waarom het zo leuk is om met een groep te bootcampen.

Lees meer »

Waarom is teambuilding zo belangrijk?

"If everyone is moving forward together, then success takes care of itself." - Henry Ford.

Een spits van een voetbalteam kan alleen scoren met de hulp van de rest van het team. Alleen lukt dat niet. Een voetbalteam moet dus samen spelen om uiteindelijk een doelpunt te kunnen maken. Op deze manier werkt het ook in organisaties: alleen komt een individu niet ver. Een groep individuen met gezamenlijke doelen komt veel verder. Hoe kan je nu een goed samenwerkend en sterk team bouwen? En wat is de rol van teambuilding hierin?

Lees meer »

De voordelen van boksen

I hated every minute of training, but I said: 'Don’t quit'. Suffer now and live the rest of your life as a champion.” - Muhammed Ali.

Boksen kun je op uiteenlopende manieren beoefenen. In een actieve groepsles waar op je techniek wordt gelet; of in tweetallen waarbij je je verdediging kunt oefenen. Ook kun je helemaal losgaan op een bokszak waarbij je conditioneel tot het uiterste wordt gedreven. Er zijn dus verschillende opties om de bokssport te beoefenen. Lees in deze blog alle voordelen:

Lees meer »

Mensen zijn geen pionnen...

“Wie met mensen omgaat als met pionnen, ziet spoedig dat zijn schaakbord leeg is.”  - Confucius.

Volgens onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Gallup (2015) blijkt dat 50% van de medewerkers hun baan opzeggen vanwege een slechte relatie met hun leidinggevende. De rol van een leidinggevende is dus cruciaal, aangezien uit datzelfde onderzoek blijkt dat 70% van de factoren die bijdragen aan de werkvreugde van de medewerkers direct gerelateerd zijn aan de leidinggevende.

Lees meer »